Urbanista New York

Av i i Recensioner, 4 Mer

Urbanista New York

Urbanista tar oss till New York med sina trådlösa hörlurar som dessutom har aktiv brusreducering.

Urbanista är ett Stockholmsbaserat företag som specialiserat sig på hörlurar och högtalare. Deras produkter namnges efter städer runt om i världen. New York är trådlösa hörlurar av modellen over-ear. Det innebär att kåpan omsluter öronen. New York har aktiv brusreducering (ANC).

New York har en ganska enkel, men snyggt stilren design. Mitt testexemplar var svart men hörlurarna finns även i vit färg. Bygeln är sparsamt vadderad och är liksom kåporna klädda med konstläder. De omsluter öronen på ett komfortabelt sätt. Kåporna är emellertid begränsat ledade. Det innebär i praktiken att det inte är säkert att de tätar helt och hållet runt öronen på alla. Det blir lätt en glipa vid örsnibben, åtminstone på de med lite större huvuden.

Hörlurarna kan vikas för att ta mindre plats vid resa. Dessutom skickas en praktisk väska av grovt tyg med. Givetvis kan hörlurarna även anslutas via kabel och om jag fortsätter resetemat så medföljer praktiskt nog en adapter för att ansluta hörlurarna till vissa flygplans udda kontakter. Men varför än den medföljande micro-USB-kabeln för laddning så kort?

New York var mycket enkla att ansluta och använda. Det finns knappar för volymkontroll samt en multifunktionsknapp för att bland annat svara i telefonen. Samtliga knappar sitter bra placerade. Multifunktionsknappen används även för att aktivera röstassistenten Siri (dubbeltryck). Det finns en separat knapp för att aktivera brusreduceringen. Den har jag inte kunnat testa på flygplan eller tåg, men den fungerar bra i bullrig miljö. Framför allt filtreras mycket av lågfrekvent ljud bort. Dessutom håller kåporna i sig ute störande ljud på ett bra sätt.

Ljudkvaliteten är ganska bra och detaljrik, men lite obalanserad. Basen överraskar med tanke på att högtalarelementet är 40 mm. Basen och är påtaglig, men i låtar eller spel med kraftig bas tenderar basen att ta över lite mycket med något bullrigt ljud som resultat. Samtalskvaliteten är bra för dig som använder hörlurarna, men ljudet är något dovt. Problemet är mikrofonen. För den man samtalar med blir samtalet nämligen burkigt.

Batteritiden ligger på 16 timmar med ANC och 25 timmar utan. Laddningstid är 2,5 timmar.

Med tanke på att New York håller ett ganska lågt pris och dessutom har hyfsad brusreducering är hörlurarna ett bra val. Gillar du kraftig bas är New York också ett bra val. Mikrofonen är den största svagheten hos New York.

Specifikationer

Bluetooth 4.1
Högtalarelement: 40 mm
Känslighet: 94 dB +/- 3 dB vid 1 kHz
Impedans: 30 Ω
Handsfree med mikrofon och volymkontroll
Standbytid: 700 h
Batteritid: 16 h med ANC, 25 h utan ANC
Laddning: < 2,5 h
Kompatibel med Andorid, iOS, Window
Vikt: 234 g

Det Bra

  • Brusreduceringen
  • Kan vikas ihop
  • Bra väska
  • Stilren design
  • Ganska lågt pris

Det Dåliga

  • Burkigt ljud från mikrofonen
  • Basen tar ibland över ljudbilden
  • Kort laddningskabel
7

Skriven av: Linda Ernofsson