Urbanista Seattle Wireless

Av i i Recensioner, 4 Mer

Urbanista Seattle Wireless

Seattle Wireless från Urbanista är ett par trådlösa budgethörlurar av typen on-ear.

Stockholmsbaserade företaget Urbanistas trådlösa on-ear-hörlurar Seattle Wireless finns i fyra färger – svart, vit, rosé/vit samt petroliumblå (blågrön). De sitter på öronen (on-ear) på ett ganska bekvämt sätt. Kåporna har dock minimalt ledade vilket gör att det inte är säkert att de passar alla ansiktsformer.

Designen är enkel men snygg. De kan vikas så att de tar mindre plats. Den medföljande kabeln gör att man kan använda Seattle med kabel. Det är exempelvis nödvändigt på flygplan. Kabeln är snygg och praktiskt nog flätad. Laddningskabeln (micro-USB) är dock alldeles för kort.

Seattle Wireless är enkel att använda. Det gäller även inkopplingen via Bluetooth. Här finns dock ett problem. När man sätter på Seattle Wireless är det nämligen inte alltid som hörlurarna ansluter automatiskt. Ibland måste man gå in i Bluetoothmenyn och göra det manuellt.

På höger kåpa finns en touchkontroll för enkel styrning av musik och samtal. Ett tryck och man svara på musik alternativt pausar musiken. En svepning horisontellt skiftar låt. Svepning uppåt eller nedåt justerar volymen. Det här fungerar riktigt bra om än att det finns en viss fördröjning. Dessutom får man inte vara för snabb i sina svepande rörelser. Dubbelpekning startar röststyrningen (Siri eller Google Now).

Ljudkvaliteten får väl godkänt för prisklassen. Basen är fyllig. Ljudbilden är något obalanserad där jag tycker att basen kan ta över lite väl mycket i basintensiv musik.

Samtalskvaliteten är bra. Jag hörde mina samtal mycket bra, om än något dovt. Jag kan dock inte rekommendera Seattle Wireless för den som pratar mycket i telefon. Detta då mikrofonen inte håller måttet. Det var svårt för de jag pratade med att höra mig, speciellt i bullriga miljöer då mikrofonen tog upp mycket omgivande ljud.

Batteritiden är ungefär 12 timmar och det tar 2,5 timmar att ladda hörlurarna.

Jag tycker att Seattle Wireless passar bra för musik. Ljudkvaliteten är nämligen bra för prislappen. Däremot är hörlurarna inget vidare för samtal.

Specifikationer

Bluetooth 4.1
Högtalarstorlek: 40 mm
Känslighet: 97 dB +/- 3 dB vid 1 kHz
Impedans 26 Ω
Frekvensomfång 20 – 20 000 Hz
Handsfree med mikrofon och volymkontroll
Standbytid: 500 h
Batteritid: 12 h
Laddningstid: < 2,5 h
Kompatibel med Android, iOS, Windows
Vikt: 192 g

Det Bra

  • Kan vikas ihop
  • Bra design
  • Budgetpris
  • Bra ljud för pengarna

Det Dåliga

  • Dålig mikrofon
  • Passar inte bra för telefonsamtal
  • Bluetooth-anslutningen sker inte alltid automatiskt
  • Kort laddningskabel
6

Skriven av: Linda Ernofsson