Wireless Horipad

Av i i Recensioner, 2 Mer

Wireless Horipad

Wireless Horipad är en mycket bra, och billig, alternativ handkontroll till Nintendo Switch.

Är det kul att spela exempelvis Super Mario-spel dockat med JoyCon? Om svaret på den frågan är nej, vilket det definitivt är för mig, är en investering i en handkontroll att rekommendera. Wireless Horipad från Hori är en kontroll som ser ut som Nintendo Switch Pro Controller men som är betydligt lättare.

Att spela mer krävande spel dockat med JoyCon är inte kul. De har exempelvis inte samma precision. Varken knappar eller styrspakar är lika bra som på en handkontroll typ Nintando Switch Pro Controller eller Wireless Horipad. Handhållet har man inte något val men där fungerar å andra sidan JoyCon bra.

Designmässigt är Wireless Horipad mycket lik Nintendo Switch Pro Controller. Den finns i fyra färger där min personliga favorit är Super Mario. De tre andra är blå och grå samt Pokémon: Pikachu Black & Gold. Wireless Horipad är obetydligt större och har något mer vinklade handstöd. ABXY-knapparna är något mindre men har bra tryckmotstånd och är i klass med Switch Pro Controller. Likaså axelknapparna. De små knapparna (inklusive +/-) sitter högre upp än på Switch Pro Controller men de är inte svåra att nå.

Wireless Horipad är mycket lätt vilket jag uppskattar. Jag har nämligen problem med mina handleder och tycker därför att många handkontroller är i tyngsta laget. Trots att Wireless Horipad är så pass lätt har den en ganska bra batteritid – 20 timmar. Anledningarna till att kontrollen är lätt och har bra batteritid är att den saknar skakfunktion, infrarött och NFC. Om avsaknaden av skakfunktion är en nackdel eller inte är upp till användaren att avgöra eftersom det är individuellt hur mycket man uppskattar vibrationer i handkontroller. Wireless Horipad har dock rörelsekontroll, den känns inte fullt lika precis som i Switch Pro Controller. Det är emellertid en marginell skillnad och avgör inte funktionen.

Ytan på Wireless Horipad känns mer plastig än på Switch Pro Controller och eftersom ytan är något glattare blir handkontrollen halare i svettiga händer.

Sammantaget tycker jag att designen är bra och alla funktioner är lika funktionella som hos Nintendos kontroll. Tänk dock på att Wireless Horipad saknar skakfunktion, NFC och infraröd. Klarar du dig utan dessa funktioner är Wireless Horipad ett utmärkt val.

Det Bra

  • Billig
  • Bra byggkvalitet
  • Lätt
  • Snygga designval

Det Dåliga

  • Saknar skakfunktion, NFC och infraröd
  • Hal om man svettas
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi