Xtorm Power Bank Limitless 10000 AL421

Av i i Recensioner, 2 Mer

Xtorm Power Bank Limitless 10000 AL421

Xtorms bärbara batteri AL421 är byggt för att klara tuffa tag. Den är robust, damm- och stötsäker samt vattentät.

Jag har tidigare testat bland annat Sandberg Survivor Power Bank 20 100 som jag kallade ett bärbart batteri för den sanne överlevaren. Med hela 20 100 mAh kapacitet var det ett tungt batteri. Om du inte kräver så pass hög kapacitet har Xtorm AL421 10 000 mAh och är därmed betydligt lättare (260 g enligt min våg). Trots sin yttre storlek är den ganska smidig att bära med sig. Batteriet levereras med en kraftig karbinhake i lättviktsmaterial, vilket gör den smidig att exempelvis hänga utanpå ryggsäcken.

Xtorm AL421 är klassad med IP-kodningen 68. Det står för dammtät och tryckvattentät – nedsänkt i vatten. Det står inte hur långt ner i vatten man kan sänka den, men IPx8 brukar betyda 30 minuter på tre meters djup. Dessutom är Xtorm AL421 stötsäker.

Jag har testat att sänka ner batteriet i badkaret under en halvtimme. Jag har dessutom tappat det i golvet (hårt underlag) ett par gånger. Batteriet lever än och tog ingen uppenbar skada av misshandeln.

Xtorm AL421 har två USB-utgångar. En på 1 A och en på hela 2,4 A. Dessa sitter tillsammans med laddingången under en lucka. Denna lucka måste vara stängd för att batteriet ska vara vatten- och dammtätt. Lucka känns lite ömtålig och jag är därför inte helt säker på hur bra den håller.

Det dummaste med luckan är att den även täcker ficklampan. Batteriet har nämligen en inbyggd ficklampa. Den är inte speciellt stark. Den duger vid nödtillfällen, men jag rekommenderar att man tar med sig en bättre ficklampa om man ska vistas i naturen under mörker. Ficklampan är exempelvis inte alls lika stark som den på Sandberg Survivor Power Bank 20 100. Förutom fast sken finns även inbyggd SOS blinkfunktion.

Hur länge räcker 10 000 mAh? Enligt förpackningen kan man ladda en mobil 5 gånger och en surfplatta 1 gång med Xtorm AL421. Det är mystiska siffror. Det skulle innebära att mobilen bara har 2 000 mAh kapacitet medan surfplattan har hela 10 000 mAh under förutsättning att man får ut 10 000 mAh ur batteriet. Den verkliga användbara kapaciteten hos ett batteri brukar vara lägre än det som angetts.

Jag har testat att ladda en mobil med 3 000 mAh batteri och en surfplatta med 5 200 mAh batteri. Mobilen gick att ladda 3 gånger (9 000 mAh) medan surfplattan laddades 1,7 gång (8 800 mAh) vilket är mycket bra resultat.

För den som ofta är utomhus i tuffa miljöer och som inte behöver toppkapacitet i sitt bärbara batteri är Xtorm Power Bank Limitless 10 000 AL421 ett riktigt bra bärbart batteri. Xtorm AL421 är utformat för att klara det mesta. Det är bara luckan jag är tveksam till Den sitter dessutom i vägen för ficklampan.

Det Bra

  • Robust
  • Tål extrema förhållanden
  • Hyfsat smidig
  • Karbinhaken

Det Dåliga

  • Tätningsluckan
  • Ficklampan hade kunnat vara starkare
  • Luckan sitter i vägen för ficklampan
9

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi