Xtorm Power Wireless 8 000 mAh XB103

Av i i Recensioner, 3 Mer

Xtorm Power Wireless 8 000 mAh XB103

De flesta av dagens bärbara batterier laddar telefonen via kabel. Xtorm XB103 använder trådlös laddning (QI) så att du slipper sladden.

Det är idag flera märken som har mobiltelefoner som stödjer trådlös laddning enligt QI-standard (uttalas ”Chi”). Däribland finns mobiler från Samsung (från Galaxy S6), HTC, Huawei, Nokia och Sony. Eftersom QI är en standard behöver du inte köpa märkesspecifika laddare utan Xtorms bärbara batteri passar alla QI-telefoner.

Xtorm XB103 har samma design som flertalet av Xtorms batterier. Den är ganska snygg, men stor – lika stor som Xtorm Powerbank Discovery 17 000 fast något tunnare och betydligt lättare. Batteriet har en inbyggd sladd med stark orange färg. Den är inte på långa vägar lika smidig som den hos nyss nämnda Discovery. Sladden är nämligen extremt stel och känns som en nödlösning.

Jag har laddat en Samsung Galaxy S7 med Xtorm XB103 och jämfört laddningstider för trådlös laddning med laddning med sladd via en av USB-portarna. Samsungs egna snabbladdare användes som referens.

Att ladda mobilen till 50% var 40 min långsammare med trådlös laddning (87 min) jämfört med om sladd användes (47 min) och 49 min långsammare än originalladdaren (38 min). Det tog 190 min (trådlös), 112 min (med sladd) respektive 92 min (originalladdaren) till full laddning. Att ladda trådlöst var med andra siffror 41-46 % långsammare än om sladd användes.

Batteriet har förutom trådlös laddning även två USB-portar. Den totala strömstyrkan hos batteriet är 2,1 A laddning vilket motsvarar en normal surplattas laddare. Xtorm XB103 har en kapacitet om 8 000 mAh. Det räckte till att ladda min Samsung Galaxy S7 1 ½ gång. Mobilens batteri är på 3 000 mAh.

Det är skönt att slippa sladd vid laddning av mobilen – speciellt om man är ute och går och inte vill ha en sladd i fickan medan man laddar. Dessutom slipper man risken att sladden då skadar mobilens USB-pårt. Jag gillar Xtorm Power Wireless 8 000 mAh XB103, men att man bara kunde ladda min Samsung Galaxy S7 1 ½ gång är lite i klenaste laget. Batteriet är också större än vanliga batterier med samma kapacitet om än inte speciellt tung.

Det Bra

  • Underbart att ladda trådlöst
  • Snygg
  • Inbyggd sladd

Det Dåliga

  • Styv och bångstyrig sladd
  • Ganska stor
  • Laddade min Samsung Galaxy S7 enbart 1 ½ gång
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi