Yoostar 2: In the Movies

Av i i Recensioner, 3 Mer

Yoostar 2: In the Movies

Har du någonsin drömt att det är du som står där istället för Arnold i Terminator. Nu har du chansen i Yoostar 2!

Kinect öppnar verkligen upp en hel ny genre med spel och man slutar aldrig förvånas över vad som kommer härnäst. I Yoostar 2 ges du som spelare möjligheten, med hjälp av Kinects kamera, att se dig själv i rollen som filmstjärna i kända filmer. Genom att digitalt ta bort kändisen från bilden och istället klistra in dig kan du återuppleva kända ögonblick i filmhistorien och välja att göra dem bättre, sämre eller helt enkelt bara ändra all dialog till något du känner att de borde ha sagt.

Idén bakom Yoostar 2 är briljant men tyvärr lider spelet av en hel del tekniska brister. Charmen bakom Yoostar 2 är väldigt lik den till spel som Guitar Hero eller Dance Revolution men tyvärr är det spelet gimmick som i slutändan fäller spelets framgångschanser. Kinects roll är rätt avancerad när den skall skapa en visuell illusion av att du står i filmen men samtidigt känna, och ta bort, allt runt omkring dig. Inget vidare nytt trick, men när det funkar ser det väldigt häftigt ut.

Tyvärr funkar det väldigt sällan bra här. Spelet är väldigt känsligt för hur bra eller dålig belysning du har i ditt vardagsrum. Ibland kan du sakna kroppsdelar i scenerna eftersom Yoostar 2 inte har kunnat skilja på dig och bakgrunden. Många gånger gör detta inte allt för mycket när det oftast bara ser roligt ut och dina vänner får sig ett gott skratt. Men det är också tråkigt eftersom spelet ger poäng på hur bra du placerat dig i scenen och hur likt skådespelaren du rört dig. Apropå vänner som skrattar; spelet ger dig en dialog likt alla de karaokespel som finns på marknaden idag. Man får sedan poäng beroende på hur bra man sagt dialogen. Jag gillar att improvisera och hitta på egen dialog och ett problem jag stötte på var att när de i min omgivning skrattade fick jag minuspoäng. Spelet tolkade ofta andras skratt som om att jag försökte säga dialogen för tidigt eller vid fel tidpunkt. Störande!

Ett annat problem i Yoostar 2 är det tunna utbudet av scener att spela i. Totalt representerar spelet 80 filmer och det är inte mer än några timmars nöje. När man börjar välja klipp man redan spelat tar det inte lång tid för en att lessna. Detta vill utvecklarna lösa genom att tillåta spelaren köpa och ladda hem nya scener via Yoostore. Hela grejen känns väldigt likt spel som Guitar Hero och Rock Band men skillnaden är att det du betalar för inte alls känns lika värdefullt. En bra låt i Guitar Hero eller Rock Band kan hålla i flera veckor medan ett klipp i Yoostar 2 är roligt att spela ett par gånger.

Yoostar 2 innehåller några riktigt roliga funktioner som att man kan spara alla sina klipp och ladda upp dem på YouTube. Dessa funktioner är riktigt roliga om man kan komma över att skämmas utanför sitt vardagsrum. I spelets snabbspelsläge kan man låta en vän hoppa in i scener med flera karaktärer i. Tyvärr tillåts man inte att göra detta i spelets storyläge vilket känns tarvligt. Spelet skiner lite extra de gånger man spelar med någon annan och därför är det tråkigt att utvecklaren ignorerat detta. I slutändan är Yoostar 2 ett spel man mest troligt kommer att spela en eller två gånger sedan har man hunnit lessna på alla dess brister och de få scener som finns. Bristerna i spelet är för många för att det skall vara roligt att spela det ofta.

Det Bra

  • Rolig en stund.
  • Möjligheten att ladda upp till YouTube.

Det Dåliga

  • Ljuskänsligt.
  • Få scener att spela.
  • Tillåts inte spela storyläget med två personer.
4

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi