Zagg Pro Mouse

Av i i Recensioner, 5 Mer

Zagg Pro Mouse

Varför? Ja, det är en vettig fråga att ställa gällande vissa funktioner hos den trådlösa musen Zagg Pro Mouse.

Zagg Pro Mouse är en mus för kontorssysslor och inte gaming. Den är trådlös och paras med valfri enhet med Bluetooth. Pro Mouse är designmässigt byggd för att passa i båda händerna – den är rak med två knappar på vardera sidan. Tyvärr är designen missvisande eftersom sidoknapparna inte har samma funktion på båda sidorna och de kan dessutom inte programmeras. Vill du använda vänster hand blir du alltså utan tumknappar.

Musen är, med undantag för de släta vänster- och högerknapparna, räfflad vilket gör att den ligger bra i handen. Det är emellertid inte speciellt snyggt. Färgen heter ColorCharcoal (träkol). Svart är ett annat ord som passar bra.

Sidoknapparna är ett mysterium. De är relativt små vilket inte är skönt. De ser ut att vara skapade för att vara vattentäta. Det värsta är att knapparna har ett jättehårt motstånd – hemskt värre. Varför? Är det meningen att man ska träningsvärk? Kanske inte, men det finns något som heter musarm. Det skulle inte förvåna mig om dessa knappar ökar risken för detta sjukdomstillstånd.

Knapparna på tumsidan fungerar som vanliga tumknappar. Inget konstigt där alltså. Den bortre knappen på högersidan har med appar att göra. Jag vet inte riktigt vad. Testade med Windows och Android men kom inte på någon funktion. Kanske det är för iOS?

Den bakre av de två knapparna används för att para och växla mellan upp till tre enheter. Installationen av Pro Mouse är enkel. Håll in parningsknappen några sekunder och musen är redo att anslutas till valfri enhet. Själva anslutningen sker sedan på samma sätt som alla andra Bluetoothanslutningar.

Pro Mouse glider bra på de ytor jag testat. Zagg är stolta över att musen fungerar på glas. Det gör den, och dessutom även på genomskinlig plast.

Pro Mouse är ganska platt. Det finns ingen ”kulle” som är vanligt bland möss. Det gör att den inte passar till handflategrepp där man lägger hela handflatan på musens yta. Pro Mouse passar bättre till fingertopps- eller klogrepp. Pro Mouse passar bra för kontorsjobb under ett par förutsättningar – du använder inte tumknappar och du använder inte handflategreppet. För spelande är musen däremot näst intill värdelös.

Det går att växla DPI hos Pro Mouse. Med DPI menas förenklat muspekarens hastighet – höga tal innebär snabba rörelser. Pro Mouse är inställt på 1 000 DPI men den kan skifta från 800 DPI till 1 600 DPI. Man byter DPI under musens inställningar i datorn eller surfplattan.

Det finns en finess med Pro Mouse som jag är kluven till – den går att ladda såväl trådlöst som med sladd (USB-C). Det är jättebra. Det jag inte gillar, eller kanske snarare tycker är märkligt är att man skickar med en trådlös laddare. Slöseri enligt mig. Den fördyrar betydligt. Varför ska man betala extra för laddaren? Den passar visserligen till alla produkter som har trådlös QI-laddning men det är inte som så att man behöver ladda stup i kvarten. Nej, batteriet varar i tre månader om musen används åtta timmar om dagen.

Zaggs nya mus är delvis ett mysterium. Varför har man försett musen med värdelösa sidoknappar? Vad ska man använda ena sidoknappen till? Varför skicka med en trådlös laddare som fördyrar produkten? Summa summarum, jag kan verkligen inte rekommendera Zagg Pro Mouse.

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Trådlös
 • Kan skifta DPI
 • Kan laddas trådlöst eller med sladd
 • Glider bra mot underlaget
 • Passar både dator och surfplatta
 • Upp till tre enheter kan anslutas

Det Dåliga

 • Urusla sidoknappar
 • För platt för min smak
 • Inte för gaming
 • Inte speciellt snygg
 • Att skicka med QI-laddare fördyrar
3/10

Skriven av: Mats Ernofsson