Zagg Santa Cruz Snap

Av i i Recensioner, 3 Mer

Zagg Santa Cruz Snap

Mobilskal är viktiga skydd för våra mobiltelefoner, speciellt då många av telefonerna är väldigt dyra.

Oj, vilket skal. Zagg Santa Cruz Snap är näst intill perfekt. Det är ett genomskinligt, Magsafe-kompatibelt, skal som tillåter trådlös laddning. Det passar iPhone serie 13 och 14. Passar även Samsung Galaxy S22. Jag har testat skalet på en iPhone 13.

Man ser mobilen rakt igenom skalet eftersom det är helt klart. Inget för mig i normala fall, men jag gillar Santa Cruz Snap skarpt. På mitt exemplar var cirkeln samt linjen över magneterna svarta. Dessutom fanns en svart rand runt om längs sidorna. Det ger en snygg effekt. Det finns även skal med andra färger på dessa detaljer.

Den svarta randen runt kanterna är av ett material som gör att mobilen är skön att hålla i samtidigt som den inte glider lika lätt ur handen. Håligheterna vid knapparna är lagom stora vilket gör att man lätt kommer åt dem.

När jag letar designsvagheter så syns en ganska tydligt – fingeravtryck. De syns, precis som på många andra blanka ytor, påtagligt.

Eftersom jag inte vill riskera att min telefon går sönder kan jag inte testa stöttåligheten hos skalet. Zagg påstår dock att Santa Cruz Snap ska tåla ett fall från nästan fyra meters höjd vilket är imponerande. Sant? Vet inte. Vid en närmare titt ser dock skalet robust ut. Detta utan att det blivit klumpigt. Skalet ger exempelvis ett bra skydd runt kanterna, däribland runt högtalare, knappar med mera. Ett skydd över kameran hade varit bra, men jag vet inte om det går att skapa ett sådant.

Skalets antimikrobiella egenskaper kan jag inte testa, men de skall bland annat skydda mot illaluktande lukt från bakterier och andra mikroorganismer. Det är emellertid inte något som jag haft problem med på andra skal.

Jag är supernöjd med Santa Cruz Snap. Snyggt, bekvämt, bra kvalitet och till synes stöttåligt. 

Det Bra

  • Jättebra design
  • Robust utan att vara klumpigt
  • Skön att hålla i

Det Dåliga

  • Skydd över kameran hade varit bra – går ett sådant att skapa?
  • Fingeravtryck syns tydligt
10

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi