Zoeao Gravastar Bluetooth Speaker

Av i i Recensioner, 3 Mer

Zoeao Gravastar Bluetooth Speaker

En alien stirrar på dig med ett stort grönt öga. De tre benen ser ut att när som helst bära Gravastar-högtalaren närmare dig.

Zoeao har skapat en högtalare som verkligen sticker ut. Vad sägs om att ha en egen utomjording som inte bara strömmar musik utan också lyser härligt grönt på flera ställen, bland annat på högtalarelementet? Det är ett futuristiskt utseende som jag verkligen gillar. Coolt och sött samtidigt. Det är en sak som måste namnges. Min får heta Zero-D9. En prydnad för skrivbordet, bokhyllan eller var den nu placeras. Nu har man inte nöjt sig med en tuff design, man tuffar även till det med mycket metall som inger en kvalitetskänsla. De tre benen gör att högtalaren står stabilt. Ingen risk för att den välter.

Gravastar levereras med en ljudkabel om enheten saknar Bluetooth samt en USB typ C-kabel vilket är ett plus jämfört med micro-USB. Laddnings- och ljudkabeln ansluts på undersidan vilket är bökigt, men ända en bra placering.

På ovansidan finns en touchpanel där man enkelt ändrar volymen. På översidan, baktill finns tre knappar. En för att para högtalaren via Bluetooth till exempelvis en mobil. Knapp två startar och pausar musiken. Slutligen, den tredje knappen stänger av det mesta av belysningen. Volymmarkeringen förblir påslagen. Jag saknar dock knappar för att stega upp- och nedåt i låtlistan.

Gravastar gick mycket lätt att ansluta till min mobil. Anslutningen sker med Bluetooth 5.0 och jag kunde gå långt ifrån (25+ meter) högtalaren med mobilen utan att tappa anslutningen. Mycket bra.

Ljudmässigt är Gravastar ganska bra. Det 70 mm stora högtalarelementet gör ett bra jobb. Jag har provat olika musikgenrer och har inget att anmärka på diskanten. Basen är uttalad tack vare en 80 mm passiv radiator som vibrerar läckert på baksidan. Tyvärr påverkar basen den nedre delen av mellanregistret. I de flesta låtar gjorde det inget men högtalaren hade problem med bland annat River Deep Mountain High med Ike & Tina Turner. Den låten är ganska dov och basen gjorde här att musiken stundtals blev något blurrig.

Två Gravastar kan parkopplas för att få äkta stereoljud (TWS, True Wireless Stereo). Det har jag dock inte kunnat testa då jag bara har ett exemplar.

Sammanfattningsvis älskar jag Zero-D9, förlåt Gravastar. Jag har förälskat mig i dess tuffa och coola utstrålning. Ljudmässigt önskar jag ett renare ljud i främst nedre mellanregistret. Gravastar finns att förhandsboka på Zoeaos hemsida. Utvecklarna anger 30 timmars speltid vilket är bra.

Det Bra

  • Coolt utseende
  • Ganska bra ljud
  • Kvalitativt intryck
  • Lång speltid
  • Enkelt att ansluta mobiler mm

Det Dåliga

  • Inga knappar för att stega upp- och nedåt i låtlistan
  • Basen påverkar nedre mellanregistret
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi