Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB

Av i i Recensioner, 3 Mer

Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB

Enbart 60 % av ett normalstort tangentbord men ändå fylld med flera omtyckta funktioner såsom makron och RGB-belysning.

Har du ont om utrymme på skrivbordet eller tycker du ett vanligt tangentbord är bökigt att ta med på LAN-partyn? Då kan ett 60 %-tangentbord vara ett alternativ. Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB är ett sådant fullt utrustat med RGB-belysning.

För att skapa ett så pass litet tangentbord måste vissa tangenter bort. Det är de numeriska tangenterna samt piltangenterna och de tangenter som sitter ovanför dessa som fått stryka på foten. Piltangenterna finns dock i tangentbordet men delar funktion med andra tangenter. Exempelvis sitter AltGr (som behövs för att skriva @ och €) på samma tangent som vänsterpilen vilket blir lite knepigt om man vill njuta av båda tangenterna. Man växlar mellan piltangenter och ordinarie tangenter med Fn + Shift. Detta tillsammans med andra tangentbordskommandon gör Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB krångligare att använda än fullstora tantgentbord.

Designmässigt sticker inte Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB ut mer än belysningen. Basen är till ytan inte mycket större än tangenterna. De är matt svarta medan basen är glansig. Det finns inga utfällbara fötter på undersidan. Istället lutar tangentbordet något.

Belysningen kan ändras direkt från tangentbordet. Fn + * stegar exempelvis genom de 20 ljuslägena. Ytterligare möjligheter att programmera ljuset fås med den medföljande programvaran. Tyvärr är den onödigt krånglig att installera. Man skriver in en krånglig adress i webbläsaren och ned laddas en zip-fil. Installationen startar sedan inte av sig själv.

Väl installerat ger programmet flera möjligheter att programmera tangentbordet. Varje tangent är programmerbar och man kan dessutom spela in makron för att exempelvis snabba upp vissa tangentbordskombinationer inne i ett spel. Det finns även tre profiler vilket innebär att man kan spara tre olika uppsättningar av tangentbordslayouter.

Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB har röda brytare vilket innebär att de är linjära och att man inte känner av att man aktiverat brytaren förrän tangenten slår i botten. De har dessutom inget distinkt klick. Röda brytare passar många gamers.

Jag har spelat och skrivit med Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB och finner tangentbordet bra för båda ändamålen. Visst var det lite konstigt till en början med placeringen av piltangenterna, men det är en vanesak. Sen är Deltaco Gaming Mini Mechanical Gaming Keyboard RGB, precis som andra små tangentbord, lite knepigare att använda än fullstora sådana eftersom det finns många tangentkombinationer att hålla reda på.

Det Bra

  • Många funktioner
  • Kan programmera varje tangent för sig
  • Många inställningsmöjligheter för belysningen

Det Dåliga

  • Krångligt med alla tangentkombinationer
  • Krånglig installation
  • Inga utfällbara fötter på undersidan
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi