Jabra Elite Sport

Av i i Recensioner, 3 Mer

Jabra Elite Sport

Jabra Elite Sport är in-ear hörlurar för den sportige. Den är inte bara vattentålig utan även dammtät. Den medföljande appen hjälper dig med träningen.

Det första som utmärker Jabra Elite Sport är att snäckorna har försetts med vingar för att försäkra att de verkligen sitter kvar. Andra hörlurar i testet har suttit bra utan vingar, men jag måste erkänna att Jabra Elite Sport sitter som berget. Det är totalt omöjligt att tappa dem.

Det är dock frivilligt att använda vingar, men jag tyckte att det var praktiskt att använda dem. Hörlurarna levereras med tre uppsättningar ”hättor” med olika vingstorlekar. Dessa kallas EarWings. Den minsta har enbart en antydan till vingar. Det finns dessutom tre uppsättningar av vardera silikon- och skumhättor. Jag uppskattar verkligen att man kan välja typ av propp, men fyra uppsättningar av vardera hade varit bra. EarWings finns i två olika färger beroende på vilken av de två versionerna man köper. Den limegröna är verkligen läcker.

Knappar och styrning

Det finns två upphöjda knappar på vardera kåpas utsida. De är på tok för små och dessutom rejält tröga vilket gör styrningen jobbig – sämst i testet. Knapparna på vänster snäcka justerar volymen. Ett längre tryck hoppar fram och tillbaka mellan låtarna. Den nedre knappen på höger snäcka har flera funktioner såsom att svara på samtal eller pausa musik. Dessutom ger ett dubbeltryck genomhörning så att man hör omgivningen bättre. Det uppskattas, men genomhörningen är inte alls lika bra som på Bragi The Dash Pro.

App

Appen Jabra Sport Life är träningsorienterad. Jabra Elite Sport har inbyggd pulsmätare och rörelsesensor som används flitigt för träningen. Det finns flera olika test och aktiviteter. Som exempel kan jag nämna exempel VO2max test som mäter hur vältränad man är, tempohållare eller att man ska hålla en viss puls under ett träningspass. Hela tiden får man tips och instruktioner av en röstcoach som hörs bra även om man lyssnar på musik samtidigt. Efter träningspasset får man flera viktiga parametrar såsom exempelvis kurvor över pulsen och karta över vart man sprungit. Det går att lägga upp träningsplaner och övervaka träningen.

Ljud och batteritid

Ljudet hos Jabra Elite Sport är riktigt bra. Det kan dessutom justeras via en equalizer i appen. Ljudet är nyanserat över hela registret inklusive en ganska livlig bas.

Samtalsljudet är också bra. Folk jag pratade med uppfattade mig röst som bra och hörlurarna sorterade bort en stor del av bakgrundsljudet även om jag hördes relativt dåligt i riktigt bullriga miljöer.

Batteritiden är riktigt bra. Det går att lyssna på 4,5 timmar med musik och laddningsboxen ger två uppladdningar av snäckorna vilket ger en total musiktid på 13,5 timmar på en laddning av boxen.

Omdöme

Jag gillar Jabra Elite Sport. De är riktigt bra för den som vill träna, men tack vare bra ljudkvalitet passar hörlurarna alla. Hörlurarna sitter oerhört stabilt i öronen och vinner testet på den fronten. Förutom de enormt jobbiga knapparna finns inte många svagheter hos Jabra Elite Sport.

Fakta

Pris (enligt Prisjakt februari 2018): Från 2 500 kr.
Batteritid: 4,5 h.
Extra batteritid med laddningsfodral: 9 h (13,5 h totalt).
Anslutning: Bluetooth 4.1.
Frekvensåtergivning: 20 Hz – 20 kHz.
Vikt: 6,5 g styck.
Övrigt: Tre uppsättningar silikonproppar, tre uppsättningar skumproppar, tre uppsättningar EarWings, pulsmätare, rörelsesensor, dammtät, vattentålig (IP67).
Länk: www.jabra.se/sports-headphones/jabra-elite-sport

Det Bra

  • Mycket bra ljud
  • Lätta
  • Genomhörning
  • Appen är ett bra träningsredskap
  • Vattentålig och dammtät
  • Både silikon- och skumpropppar

Det Dåliga

  • Jobbigt små och hårda knappar
  • Tre uppsättningar av varje propp är i minsta laget
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi