Motorola Stream Sport

Av i i Recensioner, 3 Mer

Motorola Stream Sport

Motorola Stream Sport är budgethörlurar som är helt trådlösa, den saknar alltså sladdar helt och hållet.

I dagsläget kostar Motorola Stream Sport från 1 200 kr enligt Prisjakt (80 pund på Amazon). Det finns inte många äkta trådlösa headset för den prislappen. Med tanke på den låga prislappen kan man inte räkna med hörlurar i toppklass. Men, hur bra hörlurar får man?

Ljud

Givetvis kan man inte räkna med ljud i klass med de dyraste hörlurarna såsom Bragi The Dash Pro. Stream Sport levererar dock hyfsat ljud för prislappen. Det är visserligen lite lätt grötigt. Jag hade gärna sett lite större nyansrikedom i mellanregister och diskant. Basen är ganska svag vid låga volymer. Vid högre volymer får basen fullt godkänt.

Stream Sport tar inte bort mycket bakgrundsljud på gott och ont. Man hör bilarna bättre, men samtidigt hörs såväl musik som samtal något sämre. Det gör att Stream Sport inte passar perfekt vid träning i miljöer med mycket prat och musik.

Det är enbart samtalsljud i ena snäckan, alltså inte i båda öronen. Samtalsljudet är fullt okej. De jag samtalat med har sagt att jag hörs tydligt men att det hörs ett lätt eko. Man kan använda enbart en snäcka om man mest använder hörluren som headset för samtal.

Komfort och konstruktion

Jag har haft svårt att få snäckorna att sitta ordentligt i örat. De åkte ur vid några tillfällen när jag exempelvis sprang. Det medföljer byglar över öronen. Med dem slipper man oroa sig för att tappa en snäcka om den glider ur örat.

Bygelkonstruktionen är dock inte den bästa. Byglarna kan tas av vilket i och för sig kan vara bra, men man måste ta av dem när snäckorna ska laddas i den medföljande laddningsboxen. Det blir då fler detaljer att hålla reda på. Det tycks som om Motorola varit medveten om detta eftersom man skickar med en liten tygväska.

Det största problemet med byglarna är dock att de försvårar åtkomsten av knapparna. Det finns en multifunktionsknapp samt två volymknappar. Med bygeln på fås en upphöjning framför multifunktionsknappen vilket gör det lite bökigt att snabbt nå den. Än värre är det med knappen för att sänka volymen. Den sitter bakom bygeln och är hopplöst svår att nå. Denna knapp har ytterligare en användbar funktion – att stänga av ljudet vid samtal och det blir därför extra tråkigt att den sitter så dumt till när man använder bygeln.

Stream Sport är dammskyddad och striltät (IP54). Det innebär att de ska klara svett och regn. Om den klarar en riktigt kraftfull störtskur vet jag inte. Hörlurarna har stöd för röststyrning med Google Now and Siri.

Omdöme

Motorola Stream Sport är ett par budgethörlurar som är helt trådlösa. Ljudmässigt låter de fullt okej och samtalskvaliteten är också okej. Det största problemet ligger i byglarna. Jag behövde dem eftersom snäckorna åkte ur vid några tillfällen. Byglarna försvårar dock åtkomsten till knapparna.

Fakta

Pris: (enligt Prisjakt mars 2018): Från 1 200 kr.
Batteritid: 2 h.
Extra batteritid med laddningsfodral: 4 h (6 h totalt).
Anslutning: Bluetooth 4.1.
Frekvensåtergivning: 20 Hz – 20 kHz.
Vikt: 6 g styck.
Övrigt: Tre uppsättningar silikonproppar, avtagbara byglar, stöd för röststyrning med Google Now and Siri.
Länk: motorolastore.eu

Det Bra

  • Praktisk tygväska
  • Hyfsat ljud för prislappen
  • Medföljer byglar

Det Dåliga

  • Multifunktionsknappen sitter lite bökigt till
  • Något hårda knappar
  • Byglarna gör det svårt att nå knapparna
  • Kort batteritid
6

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi