Nightingale S2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Nightingale S2

Nightingale S2 är en budgetvariant av helt trådlösa in ear hörlurar. Vad får man för detta låga pris?

Är du på jakt efter helt trådlösa hörlurar av in ear-typ (true wireless headphones)? Vad är du beredd att ge för dessa? Många av hörlurarna på marknaden kostar en bra slant. Du kan ge upp emot 3 000 kr för ett par helt trådlösa hörlurar. Det finns dock budgetalternativ. Nightingale S2 är i sammanhanget extremt billiga – 695 kr kostar de i dagsläget på Nightingales hemsida. Vad får man för det priset?

Nightingale S2 importeras och säljs här i Sverige av ett litet företag kallat Nightinggale of Sweden ägt av två unga entreprenörer. Med tanke på hörlurarnas låga pris och osäkerheten kring import är Nightingale S2 kanske ett bra alternativ till egenimport från Kina? Låt mig adressera den frågan.

Hörlurarna levereras inte i någon flashig förpackning utan kartongförpackningen är ganska diskret med engelskspråkig text på baksidan. Förvaringsfodralet som också laddar hörlurarna är dock ganska elegant där hörlurarna fästes med magnet på vardera sidan. Enligt Nightingale är batteritiden 3 timmar vilket är bra. Med laddning i fodralet fås 27 timmars total batteritid. Fodralet kan också användas som power bank och ladda mobilen. Med tanke på att batteriet enbart är på 850 mAh ger Nightingale S2 enbart liten laddning av en mobil.

Nightingale S2 sitter hyfsat bra i örat även om det finns betydligt bekvämare hörlurar. En bra finess som inte finns i alla liknande hörlurar är att man kan ansluta två mobiler till hörlurarna. De är även vattentäta. Jag har dock inte sett någon kapslingsklassning. På Nightingales hemsida sänks emellertid hörlurarna ner i ett glas vatten.

Det finns en multifunktionsknapp på utsidan av vardera hörluren. Startar man enbart ena snäckan kan man använda en snäcka som exempelvis handsfree headset. Genom olika antal tryck på knapparna styr man samtal och musik. Man kan pausa och stega framåt och bakåt i musik samt svara på samtal. Det går dock inte att justera volymen.

Så till ljudkvaliteten. Nightingale S2 kostar som sagt 695 kr i dagsläget. Med tanke på det priset vore det inte särskilt rättvist att jämföra dem med dyrare hörlurar. Jag jämför istället med relativt billiga in ear-hörlurar med sladd och där tycker jag att ljudet hos Nightingale S2 håller hyfsat bra kvalitet. Visst är dynamiken i ljudet inte det bästa och mellanregistret är inte bra, men än en gång, Nightingale S2 är fullt okej i förhållande till priset.

Nightingale S2 kan givetvis inte utmana dyrare hörlurar rent ljudmässigt men jag kan ändå rekommendera dem för er med begränsad budget – troligtvis ett bättre alternativ till egenimport från Kina. De låter okej för prisklassen, sitter hyfsat bra och har användbara funktioner. Laddningsfodralet är försett med bärbart batteri som är ovanligt. Det tillför dock inte speciellt mycket.

Fakta

Pris (Nightingales hemsida maj 2018): 695 kr.
Batteritid: 3 h.
Extra batteritid med laddningsfodral: 24 h (27 h totalt).
Laddningstid: 1 h.
Anslutning: Bluetooth 4.2..
Vikt: 6 g.
Övrigt: Vattentålig.
Länk: https://nightingaleheadphones.se

Det Bra

  • Ljud i samma kvalitet som konkurrerande sladdförsedda hörlurar
  • Bra laddningsfodral
  • Hyfsad passform
  • Vattentäta

Det Dåliga

  • Mellanregister
  • Dynamiken
  • Kan inte justera volymen
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi