Nintendo NES Classic Mini

Av i i Recensioner, 2 Mer

Nintendo NES Classic Mini

Miniversionen av Nintendos klassiska NES-konsol är inte större än att den nästan får plats i en handflata. Den är fulladdad med 30 klassiska spel.

Retrovågen sköljer över vårt land. Jag vet att Nintendo släppte sin miniversion av NES för ett bra tag sedan men vill ändå skriva en recension över denna miniatyrkonsol. Detta för att alla ni som ännu inte köpt konsolen ska få veta att den existerar och få mer fakta.

Konsolen är charmig i sitt lilla format. Den ser ut som en NES förutom storleken och kontakterna. Den ansluts till teven via HDMI och ett strömuttag via ett vanligt micro-USB-uttag.

Jag är van vid att sätta konsolen vid teven och använda en trådlös handkontroll. Det går inte med Nintendo NES Classic Mini. Handkontrollen, som ser ut som originalkontrollen, har extremt kort sladd. Det blev att välja mellan två alternativ. Antingen köpa en lång HDMI-sladd eller sätta sig nära teven eftersom de sladdar jag har är ganska korta.

Originalkontrollen hade ganska sladdriga knappar. Det har man fått med i miniversionen på gott och ont. Själv hade jag gärna sett att man moderniserat dem något så att de blivit mer responsiva.

Man kan spela i tre olika lägen – Pixel Perfect, 4:3 och CRT. Gillar du tjock-tevens och den ursprungliga konsolens lite utsmetade look är CRT antagligen valet för dig. Det försöker nämligen efterlikna svunna tiders suddiga bild. Inget kul enligt mig. Då är de två andra lägena bättre. Pixel Perfect ger perfekt bild, men en ganska liten sådan i förhållande till 4:3. Det sistnämnda läget ger något suddigare pixlar eftersom dessa måste förstoras för att bilden ska täcka hela tv-skärmen.

Spel

Nintendo NES Classic Mini levereras med 30 spel. Nintendos flaggskepp Super Mario (1-3) och Zelda (1-2) finns givetvis med. Själv är jag, förutom Super Mario-spelen, förtjust i Bubble Bobble, Dr. Mario och Ice Climber, spel som alla finns med. Många kommer säkert att glädjas över Metroid och de två Castlevania-spelen men konstigt nog finns inte trean med. Här ser du en komplett lista över spelen.

Balloon Fight
Bubble Bobble
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
Double Dragon II: The Revenge
Dr. Mario
Excitebike
Final Fantasy
Galaga
Ghost’N Goblins
Gradius
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
Mega Man 2
Metroid
Ninja Gaiden
Pac-Man
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
Super C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Omdöme

Gillar du åttabitarsspelen från 80- och 90-talen? I så fall är nog Nintendo NES Classic Mini din drömkonsol. Det är en charmig konsol fullspäckad med spel. Det finns spel som passar de flesta smaker. Tyvärr går det inte att köpa till nya spel.

Det Bra

  • Många klassiska spel
  • Flera bildlägen
  • Snygg
  • Lättanvänd

Det Dåliga

  • Kort sladd till handkontroll
  • Var finns Castlevania 3?
  • Går inte att köpa fler spel
  • Sladdriga knappar som till originalet
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi