Philips Hue Go Portable Table Lamp

Av i i Recensioner, 3 Mer

Philips Hue Go Portable Table Lamp

Ta med dig ljuset från en Philips Hue-lampa vart du vill, även utomhus.

Lampsystemet Philips Hue är nog Sveriges mest populära serie av smarta lampor. Nya Go Portable Table Lamp är en bordslampa som man kan ta med sig vart man vill. Själva lampan är avtagbar från en laddningsplatta. Denna platta ansluts till ett vanligt vägguttag. Tyvärr finns ingen möjlighet att ansluta till ett USB-uttag eftersom laddningsplattan har en speciell anslutning och en inbyggd adapter. Lampan är klassad IP54 vilket innebär att den tål regn och damm. Jag skulle dock inte rekommendera att ha den ute under en störtskur. Lampfoten får av naturliga skäl inte användas utomhus.

Precis som flertalet av nya Philips Hue-produkter krävs ingen speciell hubb eller brygga utan man kan ansluta via Bluetooth. Det går även att använda Hue Bridge om man föredrar det. Hue Bridge är en brygga där samtliga produkter i sortimentet kan anslutas.

Jag är inget fan av designen. Den är ganska neutral i vit eller svart färg. Lampan är 35 centimeter hög, av metall och med en 14 centimeter hög och lika bred skärm. Eftersom metallskaftet är ganska halt är den försedd med ett grepp i en färg som bryter mot lampans. Hur man gillar det är givetvis en smaksak, men jag tycker att lampan är finare utan greppet.

Lampan lyser nedåt och den nedre kanten är också belyst. På toppen finns en praktisk knapp där man skiftar mellan olika ljuseffekter. Ett långt tryck släcker lampan.

Även om jag tycker att det hade varit bra om Go Portable Table Lamp haft starkare ljus så är 370 lumen hyfsat. Det motsvarar ungefär 40 watt för er som var med om gamla tiders glödlampa. Ljuset är antingen vitt eller färgat. Batteritiden är helt och hållet beroende på vilken ljuseffekt du använder. Den är minst fem timmar, men dimrar du ner ljuset kan du få upp till 48 timmar.

Med hjälp av en praktisk app kan inte bara Go Portable Table Lamp förses med någon klatschig alternativt vit färg utan lampan kan kopplas ihop med Philip Hues övriga sortiment såsom lampor och strömbrytare. Rummets alla lampor kan flätas samman till en gemensam ljuseffekt vilket är riktigt snyggt. Genom att koppla ihop Go Portable Table Lamp med smarta hemassistenter som Amazon Alexa, Apple Home och Google Assistant kan lampan styras med din röst.

Jag gilla Philip Hues nya lampa Go Portable Table Lamp. Den är inte den snyggaste men praktisk. Att kunna ta med sig bordslampan ut på exempelvis altanen en ljum sommarkväll låter mycket trevligt. Lampan förses enkelt med olika färger och det är toppen att kunna interagera med andra Hue-produkter. Tänk på att laddplattan inte får följa med utomhus.

Det Bra

  • Kan flyttas vart man vill
  • Tål utomhusbruk
  • Praktisk knapp där man skiftar mellan olika ljuseffekter

Det Dåliga

  • Ingen laddning med USB
  • Designen är inte den snyggaste
  • Begränsad till 370 lumen
7

Skriven av: Mats Ernofsson