Philips Hue

Av i i Recensioner, 3 Mer

Philips Hue Signe Table Lamp och Philips Hue Play Light Tube

Signify utökar ständigt sitt Philips Hue-sortiment av lampor. Vi har testat två av de nya lamporna.

Hue Signe Table Lamp och Hue Play Light Tube har annat en sak gemensamt. Båda är tubformade lampor där baksidan är av metall.

Installationen av Huelampor är mycket enkel. För vissa lampor räcker det med att installera via Bluetooth. Andra kräver att en brygga, Hue Bridge, är installerad. Lamporna styrs via en app. Hue Bridge, appen och lamporna installeras nästan automatiskt med litet behov av mänsklig inmatning. Under installationsprocessen kopplas Hue-lampan till appen. Om Hue Bridge används krävs ett enkelt tryck på en knapp på Hue Bridge. Slutligen kan man namnge lampan (jag tog min valps namn) och gruppera lamporna efter rum och eventuell samhörighet. Exempelvis har jag kopplat samman tre lampor och en ljusremsa som placerats på bokhyllor vid båda sidorna av teven.

I appen kan man bland annat ställa in ljusstyrka, färgtemperaturen och i förekommande fall färg. Både Signe och Play Light Tube är färglampor som kan visa tusentals färger. De är vad Signify kallar gradient-lampor. Det innebär att lampan är indelad i zoner och varje zon kan, helt oberoende av varandra, ha en egen färg. Det kan skapa läckra ljuseffekter.

Båda produkterna har smarta funktioner. De är kompatibla med Alexa, Apple Siri och Google Assistent för smart styrning. Man kan styra produkter i det smarta hemmet och integrationen fungerar riktigt bra för bland annat hemmets Hue-lampor. Dessutom har Hue-appen uppdaterats med stöd för Spotify. Musik och belysning integreras på ett riktigt läckert sätt. Belysningen verkligen dansar i takt med musiken.

Philips Hue Signe Table Lamp

Signe är precis som namnet en bordslampa. Designen är verkligen enkel. Sladden är hyfsat lång. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om utseendet. Utseendemässigt liknar Signe en 58 cm hög pinne (rör) fastsatt på en rund bas. Udda minst sagt. Halva sidan av röret består av själva ljusdelen medan andra halvan, baksidan, är av metall.

Designen är inte speciellt vacker när lampan är släckt. När lampan tänds väcks den till liv. Jag blev dock lätt bländad när ljusstyrkan inte var låg. Det fungerade dock bra när lampan placerats snett bakom ryggen. När jag vände lampan så att den lös mot väggen blev rummet plötsligt mycket rikare på färg. Skenet mot väggen var läckert.

Signe kan installeras via Bluetooth eller Hue Bridge.

Betyg: 9/10

+
Snygg gradient-effekt
Extra snygg om lampan riktas mot väggen
Enkelt


Lampan är inte så snygg släckt
Man blir lätt bländad om ljuset riktas utåt

Philips Hue Play Light Tube

Många av Philips tv-apparater har ljuslister på baksidan som kallas ambilight. De lyser upp väggen bredvid och ovanför teven. Ljuset skiftar med bilden i teven och på så sätt känns det som om teven växer och får mer liv. I Hue-sortimentet finns ljusskenor kallade Hue Play Gradient Lightstrip som fästs på baksidan av teven och ger ett liknande resultat som ambilight. Vi på GameElite.se har testat denna tidigare.

Nu släpper Signify en ny lampa, Philips Hue Play Light Tube, som ska placeras under eller ovanför teven. Hue Play Light Tube är framtagen för teveapparater på 40 till 55 tum. Lampan är precis som Signe ett rör som kan vridas så att ljuset riktas på ett bra sätt. Designmässigt är Hue Play Light Tube ganska diskret med sin svarta eller vita färg.

Play Light Tube kan inte installeras via Bluetooth utan Hue Bridge krävs.

För att Hue Play Light Tube ska fungera krävs även en Sync Box. Det är en box som kopplas mellan teven och upp till fyra produkter såsom en spelkonsol, teve och Blu-Ray-spelare. Har du ingen Sync Box blir det dyrt att installera Hue Play Light Tube då både lampan och boxen är ganska dyra, men slutresultatet blir snyggt.

Installationen av Hue Play Light Tube är enkel och lampan är enkel att handha. Ljuset och effekterna styrs från Hue-appen. Slutresultatet blir ett ljus som effektfullt anpassar sig efter färgerna i teven. Belysningen är emellertid inte lika avancerad som Hue Play Gradient Lightstrip eftersom den enbart lyser från ett håll.

Står din teve på bordet? I så fall vill jag inte rekommendera att du även placerar Play Light Tube på bordet. Detta då teven då skymmer mycket av ljuset. Placera i stället lampan ovanför teven. Allra bäst resultat får du om teven hänger en bit upp på väggen och Play Light Tube placeras under den. Ovanför går också bra.

Betyg: 8/10

+
Snygg gradient-effekt
Enkelt
Effektfull när teven var placerad en bit upp på väggen


Rekommenderas inte att placeras på bordet om teven redan står där
Dyrt, speciellt om man inte har Sync Box

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi