Ring Video Doorbell 4

Av i i Recensioner, 2 Mer

Moster, grannen eller en komplett främling? Vem ringer på dörren. Med Ring Doorbell 4 vet du oavsett var du är.

Förra året testade jag Ring Video Doorbell 3. Denna ringklocka fick ett bra betyg. Nu är det dags för en uppdatering. Nyheterna är dock få och det kan du läsa mer om nedan. Ring Video Doorbell 4 kan användas helt sladdlöst om man vill.

Eftersom Ring Video Doorbell 4 har både en fysisk del (själva ringklockan) och en app i mobilen krävs lite mer jobb än att enbart installera en app i mobilen. Ringklockan placeras lämpligen på 1,2 meters höjd. Den kan få sin ström antingen från ett uppladdningsbart batteri eller via en kabel. Det är lämpligt att ladda batteriet innan monteringen. Om du använder kabel slipper du ladda batteriet. Efter att ringklockan placerats på plats ska appen installeras vilket gick smidigt. Jag hade inga problem att ansluta dörrklockan via wifi.

Det medföljer ingen ringsignal inomhus med Ring Video Doorbell 4 utan signalen sker via mobilen. Vill du att det ha en vanlig inomhussignal behöver du köpa en produkt som heter Chime.

Att använda Rings app är mycket enkelt. Den är genomtänkt vilket gör att det är lätt att svara på samtal och förstå såväl inställningsmöjligheter som videodelen. Detta trots att det finns många funktioner.

Precis som det låter är en videobaserad ringklocka ett sätt att visa vem som ringer på dörren för dig som har en villa eller lägenhet. Ring Video Doorbell 4 ger en tydlig bild, även i mörker, i full HD. Det gör att det inte är några problem att se vem som ringer på dörren.

Ring Video Doorbell 4 registrerar inte enbart den som trycker på ringklockan utan den fungerar även lite åt övervakningskamera-hållet. Den registrerar nämligen även rörelser. Nu vill man kanske inte att alla rörelser ska registreras. Det kan vara att någon går på grannens tomt eller bilar på gatan. Ring Video Doorbell 4 fungerar bra på att ta bort sådant. Man kan nämligen ta bort sektorer ur synfältet eller reglera djupet på registreringen. Så lägg ner lite tid på att konfigurera din Ring Video Doorbell 4.

En del funktioner kräver ett abonnemang. Det ingår en månads provabonnemang vid köp. Exempelvis krävs ett abonnemang för att lagra videos. Har du inget sådant kan du bara se vad som händer i realtid. Ett abonnemang för en produkt kostar 30 kronor i månaden medan Plus-abonnemanget kostar 100 kronor per månad. Då kan du använda ett obegränsat antal Ring-produkter.

En annan funktion som kräver abonnemang är pre-roll-funktionen. Det är en fyra sekunders inspelning av vad som hände före rörelsedetektorn aktiverades. Nyheten i Ring Video Doorbell 4 jämfört med föregångaren är att pre-roll är i färg. Den har dock sämre bildkvalitet än den vanliga inspelningen och saknar dessutom ljud.

Ring Video Doorbell 4 är en mycket kompetent ringklocka med många användbara funktioner. Det är väl värt att lägga två hundra kronor extra på fyran jämfört med trean vid nyköp. Har du däremot trean är en uppdatering knappast aktuell.

 

Det Bra

  • Tydlig bild
  • Lättanvänd
  • Bra justeringsmöjligheter
  • Kan välja sladdlöst eller med kabel

Det Dåliga

  • Inte mycket nytt
  • Ganska dyr prenumeration för utökade funktioner
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...