Roccat Kone Pure Owl-Eye

Av i i Recensioner, 3 Mer

Roccat Kone Pure Owl-Eye

Letar du efter en enkel, men ändå hyfsat avancerad spelmus. Då ska du ta dig en titt på Kone Pure Owl-Eye från Roccat.

Roccats trotjänare Kone Pure utvecklas stadigt. Den senaste versionen heter Kone Pure Owl-Eye och den finns nu även i vitt. Kone Pure Owl-Eye är en mellanstor mus med sladd. Den är formad efter handen och kan därmed inte användas i vänster hand. Musen ligger bra i handen och passar bra även för de som inte har så stor hand.

På musen bakre del lyser Roccats logga upp på ett läckert sätt. Loggans färg kan enkelt ändras till just din favoritfärg. Dessutom kan ljuset även pulsera på tre olika sätt – blinkandes, andandes och hjärtslag. Det är snyggt, men långt ifrån lika avancerat som hos många dyrare möss.

Det finns två tumknappar som kan användas för att exempelvis att bläddra framåt och bakåt när du surfar. Dessa knappar sitter mycket bra placerade och är därför lätta att använda. DPI-knapparna är lite sämre placerade bakom mushjulet men det går bra att nå dem även i stridens intensiva hetta.

Totalt finns sju knappar samt scrollhjulet vilket sammanlagt ger nio funktioner. Roccat har en funktion som heter Easy-Shift+. Den gör att antalet möjligheter nästan fördubblas på musen. Genom att trycka in en knapp får nämligen varje knapp ytterligare en funktion. Det ger musen maximalt 17 funktioner. Exempelvis kan man som standard ändra DPI med DPI-knapparna medan man ändrar volym eller profil med samma knappar när Easy-Shift+ trycks in. Totalt kan du ha fem profiler i musen. Det innebär att du kan ha en knappuppsättning när du spelar ett visst spel medan du kan ha en helt annan när du surfar på nätet.

Med makroredigeraren kan man skapa avancerade makron för att med en knapptryckning på musen eller ett tryck på en tangent på tangentbordet snabbt utföra komplicerade manövrer i såväl spel som andra program som i normala fall skulle kräva flera tangenttryckningar. Det kan exempelvis vara att snabbt kunna spara ett spel eller att byta till ett specifikt vapen. Inga musrörelser spelas in utan om du vill använda ett makro till din Roccat-mus så gäller enbart tangenttryckningar på ditt tangentbord. Du kan sagt spela in makron med hjälp av vilket tangentbord som helst vilket gör att du som har en Kone Pure inte behöver köpa ett tangentbord från Roccat.

Om du inte vill skapa egna makron så hittar du kanske någon användbar bland de makron Roccat skickar med. Det finns förprogrammerade makron för såväl spel som nyttoprogram. Makrona är grupperade efter spel eller program och är därför lätta att hitta.

Precisionen hos Roccat Kone Pure är bra, designen är läcker och musen är bekväm att använda. Den senaste versionen som jag testat har en optisk sensor kallad Owl-Eye. Det är en väl fungerande sensor som ger god precision i såväl spelande som annat datorarbete. DPI, alltså kortfattat hur snabbt muspekaren rör sig, kan programmeras i fem steg från 100 upp till 12 000.

Roccat Kone Pure Owl-Eye är snygg och väldesignad mus. Drivrutinsprogrammet är mycket bra med bra möjligheter att programmera knapparna, redigera makron samt fem möjliga profiler. Kone Pure Owl-Eye är för den som vill ha en bra gamingmus men som inte behöver de allra vassaste funktionerna såsom justerbar vikt eller mer avancerad belysning.

Det Bra

  • Bra precision
  • Bekväm även för de med små händer
  • Fem profiler
  • Snygg
  • Easy-Shift+
  • Makron

Det Dåliga

  • Passar inte i vänster hand
  • Enkel belysning
7

Skriven av: Mats Ernofsson