Roccat Syn Buds Core

Av i i Recensioner, 10 Mer

Roccat Syn Buds Core

Budget, sladd, in-ear, fjärrkontroll. Så kan man sammanfatta Roccat Syn Buds Core.

Alla har inte råd med välljudande, trådlösa hörlurar oavsett typ av kåpa (in-ear, on-ear eller over-ear). Då kan det vara bra med budgethörlurtar med kabel.

Roccat Syn Buds Core är mycket grundläggande hörlurar av typen in-ear. Det innebär att man stoppar in dem i hörselgångarna. Det finns tre uppsättningar silikonhättor så att hörlurarna ska passa personer med olika vida hörselgångar. För mig passade mellanstorleken bra och Roccat Syn Buds Core satt då hyfsat bra i hörselgångarna.

Designmässigt tycker jag att Roccat lyckats. Hörlurarna är ganska tufft gjorda. Roccat Syn Buds Core passar datorer, Nintendo Switch, men även hörluruttaget på Playstations och Xbox handkontroller. Dessutom har många mobiler, då främst äldre, och väldigt få nya modeller, denna typ av rund kontakt. Det sitter en fjärrkontroll kombinerad med mikrofon på sladden med vilken man justera volymen. Jag blev förvånad över att det medföljer ett fodral av tyg. Mycket praktiskt och såvitt jag vet inte speciellt vanligt hos hörlurar som kostar 250 kronor (april 2022).

Ljudmässigt märks prislappen tydligt. Det ligger långt ifrån vad man får om man lägger ut låt mig säga 500 kronor till. Jag tycker dock att ljudet är fullt acceptabelt för prisklassen. Ljudet är blekt och onyanserat utan speciellt mycket bas. Det är även ganska gällt.

Jag tycker att det är ganska svårt att bedöma hörlurar i den här prisklassen med tanke främst på att ljudet aldrig är någon höjdare. Jag tycker dock att om du inte har råd med dyrare hörlurar så är Roccat Syn Buds Core definitivt inget dåligt val.

 

Det Bra

  • Snygg design
  • Fjärrkontroll
  • Fodral

Det Dåliga

  • Blekt ljud
  • Gällt ljud
  • Basen
4/10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...