Sandberg Wireless Sniper Mouse 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sandberg Wireless Sniper Mouse 2

Sandberg Wireless Sniper Mouse 2 är en budgetmus med några grundläggande funktioner för gaming.

Wireless Sniper Mouse 2 är inte bara visuellt enkel utan även enkel rent funktionsmässigt. Man har dock försett musen med några användbara funktioner för gaming. Musens yta är av slät plast. Handen blir lätt svettig när man håller den på musen. Wireless Sniper Mouse 2 passar de flesta händer och grepp.

Wireless Sniper Mouse 2 har sex knappar. Det är standardknapparna, där jag inbegriper två tumknappar, samt en DPI-knapp bakom mushjulet. Med den senare kan man växla DPI i fyra steg upp till maximalt 2 400. Det är inte någon speciellt hög DPI utan kan snarare betecknas som en standardupplösning för några år sedan. Idag vill många ha ett högre DPI, speciellt på högupplösta skärmar, som ger snabbare musrörelser.

Knapparna sitter bra och har ett bra klickmotstånd med tanke på prisklassen. Mushjulet kunde haft något mer distinkta markeringar.

Wireless Sniper Mouse 2 har försetts med enkel belysning. Det finns en zon baktill, i nederkant samt en logga på ryggen som är belysta. Där skiftar ljuset i sju färger. Varken ljus, DPI eller knappar kan programmeras.

Det är lätt att installera Wireless Sniper Mouse 2. Den kan användas antingen med eller utan kabel. Använder man kabel är det bara att ansluta den till datorn. Därefter fungerar musen automatiskt. Det är lika enkelt att ansluta Wireless Sniper Mouse 2 trådlöst. Det är bara att ansluta en dongel till datorn och sätta på musen. Sedan är allt klart. Det finns ingen plats att placera dongeln i musen om man kör med sladd. Det innebär alltid en risk att man tappar bort en så pass liten pryl som en dongel om man inte har en bra plats att placera den på.

Det märks att Sandberg Wireless Sniper Mouse 2 är en budgetmus. Förutom enkelheten är precisionen inte fullt lika bra som hos dyrare möss. Wireless Sniper Mouse 2 är dock prisvärd och därmed väl värt ett inköp för den som har tajt budget.

Det Bra

  • 5 års garanti
  • Enkel att installera

Det Dåliga

  • Ingen förvaringsplats för dongeln
  • Bara 2 400 DPI
  • Belysning och DPI-steg kan inte ändras
6

Skriven av: Mats Ernofsson