Trust GXT 252 Emita

Av i i Recensioner, 3 Mer

Trust GXT 252 Emita

Trust GXT 252 Emita är ett paket med mikrofon och bland annat bordsstativ, shock mount och pop filter.

Med Trust GXT 252 Emita får du i princip allt du behöver hårdvarumässigt om du vill sätta upp din egen streamingsession eller podcast. Du får ett paket med mikrofon, bordsstativ, shock mount, foam cap, pop filter och väska.

Trust GXT 252 Emita är en cardoid kondensatormikrofon vilket är lämpligt för ändamålet. Cardoid innebär att mikrofonen tar upp ljud framifrån. Mikrofonen är hyfsat känslig och uppfattar tal på ett bra sätt. Ljudet blir tydligt och brusfritt. Tack vare shock mount tas störande ljud från eventuella vibrationer bort. Pop filter i kombination med foam cap tar bort eventuella blåsande ljud från munnen. Inspelningen sker i 16 bit med 48 kHz samplingsfrekvens.

Stativet passar dig som inte behöver den flexibilitet som ett stativ med arm erbjuder. Stativet är rejält tungt vilket gör att det står stabilt på bordet. Mikrofonen kommer med en stabil aluminiumväska för dig som behöver ta med mikrofonen på språng.

Trust GXT 252 Emita är lätt att installera och komma igång med. Efter att ha monterat allt på stativet var det dags att ansluta Trust GXT 252 Emita till en USB-port. Efter att ha valt mikrofonen till standard för inspelningar och justerat volymen var det bara att köra. Inga problem uppstod. Jag saknade dock möjligheten att ändra mikrofonens känslighet (gain). Det finns heller inte någon muteknapp som gör mikrofonen tyst.

Trust GXT 252 Emita är ett prisvärt mikrofonpaket för exempelvis podcast eller streaming. Mikrofonen har begränsningar i form av avsaknaden av gainkontroll och muteknapp. En praktisk väska medföljer men frågan är om det kanske hade varit bättre att satsa dessa kronor på att förbättra mikrofonen.

Det Bra

  • Bra ljud
  • Prisvärt paket
  • Praktisk väska

Det Dåliga

  • Kan inte ändra gain
  • Ingen muteknapp
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi