Turtle Beach Scout Air

Av i i Recensioner, 5 Mer

Turtle Beach Scout Air

Gamingföretaget Turtle Beach ger ut sitt första in-ear headset.

Marknaden har översvämmats av så kallade sant trådlösa hörlurar av in-ear-typ. Alltså hörlurar du placerar i örat och som inte har någon sladd alls. Turtle Beach är kända för sina headsets riktade till gamers. Scout Air är deras nya in-air headset som ansluts via Bluetooth 5.1.

Eftersom Turtle Beach är ett gamingföretag är det lätt trott att Scout Air passar alla konsoler. Det står ingenting på förpackningen om kompatibiliteten. Den passar inte till Xbox- och Playstation-konsoler. Scout Air fungerar på Bluetooth-enheter. Hörlurarna fungerar till PC, Mac, Switch, mobiler och surfplattor.

Hörsnäckorna ser bra ut. Det finns tre uppsättningar silikonhättor. Jag hade gärna sett någon mer än så. Använder man en passande hätta sitter snäckorna bra i öronen. De är bekväma och sitter säkert. Mikrofonen sitter på en pinne som sticker ut från snäckan.

Utanpå snäckorna finns touchknappar. De fungerar riktigt bra. Det är lätt att trycka det antal gånger på knappen som behövs för en viss funktion. Eftersom knapparna är av touchtyp behöver man inte trycka in knapparna vilket är bra på så sätt att man slipper känna att snäckan pressas in i örat vilket  är fallet för vissa hörlurar.

Fodralet är hyfsat litet och ser bra ut. Snäckorna sitter säkert i fodralet. Laddningsgraden markeras med tre små lampor. Fodralet ger 15 timmars speltid. Därtill kommer de fem timmar som snäckorna klarar. Totalt kan du alltså vänta 20 timmar mellan laddningarna av laddningsetuiet.

Scout Air passar förutom gamern även till bland annat träning. De tål svett och regn (de är klassade IPX4). De ska dock inte doppas ner i vatten.

Installationen av Scout Air fungerar som på flertalet Bluetooth-produkter. Se till att Bluetooth är i gång på enheten du vill använda. Ta ur hörsnäckorna ur laddningsfodralet. Välj Scout Air på mobilen eller var du ska använda den.

Det finns även en lättanvänd app där man bland annat kan se laddningsgrad. Man kan ändra vissa knappars funktioner. En annan funktion är en equalizer. Den tillåter dock inte att man fritt ändrar ljudvolym för olika frekvenser utan man kan enbart använda förinställda lägen såsom basförstärkning.

Scout Air utmärker sig inte rent ljudmässigt. Ljudet är lite blekt men har trots det en hel del detaljer i ljudbilden. Jag gillar bas och den brukar vara ganska klen i den här typen av hörlurar. Så är fallet även för Scout Air.

Det är viktigt med en låg fördröjning (latens) av ljudet när man spelat. Latensen hos Scout Air ligger på 60 millisekunder i gamingläget vilket är fullt okej. I normalläget är latensen 100 millisekunder.

Mikrofonen är inte den mest respektingivande jag stött på. Nej, den är inte speciellt lyckad, speciellt inte om man är ute på stan med mycket trafik eller i andra bullriga miljöer.

Scout Air får ganska bra i betyg. Hörlurarna hamnar någonstans i mitten av de hörlurar av samma typ och prisklass som jag testat. De sitter bra i örat, är snygga och har hyfsat låg latens. Ljudet får fullt godkänt även om det är något blekt. Tyvärr håller mikrofonen en något lägre klass.

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

  • Snygga
  • Hyfsad speltid
  • Låg latens
  • Tål regn

Det Dåliga

  • Ingen information om kompatibilitet
  • Mikrofonen
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...