Philips Hue

Av i i Recensioner, 3 Mer

Philip Hues nya ljusslinga har flera ljuszoner med individuell belysning.

Förra generationens ljusslingor från Philips Hue kunde enbart visa en färg åt gången. Nu har ljusslingor med individuella ljuszoner lanserats. Dessa ljusslingor, samt även vissa andra lampor i sortimentet, kallas Gradient. Linda har testat Play Light Tube, som är specifikt framtagen för tv-apparater. Den påminner till viss del Gradient Lightstrip. Nu har jag testat en flexibel slinga som kan klistras på ställen du själv väljer, exempelvis på kanten av ett skrivbord eller under köksskåpen.

Gradient Lightstrip är en två meter lång silikonremsa med inbyggd RGB-belysning. Ljusslingan kan förlängas med en meter långa förlängningsremsor upp till tio meter. Passar inte längden kan du korta den. Ljusslingan är smidig att böja men det finns punkter som är känsliga och som därmed inte kan böjas skarpt, däribland RGB-belysningen.

Precis som andra produkter i Philips Hue-sortimentet kan Gradient Lightstrip installeras via en brygga, Hue Bridge. Bryggan köps separat men ingår även i olika startpaket. Många av produkterna från Philips Hue kan även installeras via Bluetooth Så är fallet med Gradient Lightstrip. På så sätt slipper man kostnaden för Hue Bridge.

Oavsett vilket val du gör är installationen enkel. Har du redan en brygga vet du säkert hur man gör. Det är bara att gå in i appen och välja lägg till lampa följt av ett tryck på knappen på bryggan. Då läggs ljusslingan till automatiskt. Installationen är inte mycket svårare för dig som ska installera en brygga eller ska installera via Bluetooth. Du installerar Hue-appen och följer anvisningarna. Beroende på vilket val du gör ansluter du till ditt wifi (Hue Bridge) eller till Bluetooth under installationens gång.

Med Hue-appen styr du samtliga dina lampor. Du har stor valfrihet att välja färg och ljusstyrka. Förutom enskilda färger finns olika teman som effektfullt lyser i flera färger. Lampor kan grupperas efter rum och dessutom grupperas för att styras tillsammans. Det går att skapa scheman för olika händelser när lampor ska tändas och släckas, exempelvis särskild nattbelysning. Dessutom kan du röststyra Gradient Lightstrip med Amazon Alexa eller Google Assistent.

Philips Hue Gradient Lightstrip är en mycket effektfull uppgradering av Philip Hues gamla ljusslinga. Gradient Lightstrip är lätt att använda och kan placeras på många ställen i hemmet. Den är väl värd en investering – om du har råd vill säga. Gradient Lightstrip kostar nämligen en del och det kan bli riktigt dyrt om du ska installera flera meter ljusslinga.

 

Det Bra

  • Flexibel längd
  • Lätt att använda
  • Mycket effektfullt
  • Hyfsat smidig att böja
  • Kompatibel med Hue Bridge och Bluetooth

Det Dåliga

  • Känslig för skarp böjning på vissa punkter
  • Dyr
9

Skriven av: Mats Ernofsson