Urbanista Tokyo

Av i i Recensioner, 3 Mer

Urbanista Tokyo

Tokyo från Urbanista är testets billigaste hörlurar. Frågan är hur väl Tokyo står sig i konkurrensen med dyrare modeller?

Prisskillnaden mellan testets dyraste (Bragi The Dash Pro, 3 000 kr) och Urbanista Tokyo är mycket stor – 1 800 kr närmare bestämt. Med ett så lågt pris kan man inte räkna med de senaste finesserna. Nej, Tokyo är extremt enkla i utförandet. Lyssna på musik / film och svara i telefon. Det är i princip allt man kan göra. Den enda finessen är att den stöder röststyrning med Apple Siri, men tråkigt nog inte Googles motsvarighet. Tokyo är inte ens vattentåliga. Därför vet jag inte vad som händer om man har på sig dem under en störtskur.

Tokyo är extremt små. De väger bara 5 g styck. Det behövs inga vingar eller annat för att hålla hörlurarna på plats utan om man använder rätt silikonpropp (det finns fyra uppsättningar) sitter hörlurarna bra. Det lilla formatet innebär att man inte fått plats med något stort batteri. En laddning räcker 3 timmar. Laddningsboxen är även den liten och ger en total tid mellan laddningarna på 12 timmar.

Hörlurarna var enkla att ansluta till mobilen. När de togs ur förpackningen för första gången sattes höger snäcka automatiskt i parningsläge med mobilen och sammankopplingen skedde sedan på samma sätt som flertalet andra Bluetoothenheter. Vänster kåpa kopplas automatiskt ihop med höger.

Hörlurarna styrs med stora knappar på utsidan av snäckorna. Det är omöjligt att trycka på dem av misstag eftersom de är tröga. Så pass tröga att det nästan känns som om man trycker in snäckorna i hörselgången. Konstigt nog stämmer instruktionsbokens kommandon inte till 100 % med de verkliga.

Ljudet när man lyssnar på musik ligger inte i topp i detta test. Det är dock inte att räkna med tanke på det riktigt låga priset. Ljudet är lite onyanserat, men basen är förhållandevis bra. Vid riktigt höga volymer blir dock ljudet distorderat. Om jag ska ta hänsyn till prislappen tycker jag dock att Tokyo presterar riktigt bra. Tokyo är inte fullt lika bra vid telefonsamtal. Jag hör visserligen den jag pratar med bra, men bakgrundsljud stör lätt den jag pratar med.

Så slutligen en fråga. Varför skickar man bara med en 13 cm kort USB-kabel? Det är verkligen snålt.

Omdöme

Det är inte rättvist att jämföra Urbanista Tokyo med de dyrare headseten i detta test. Tokyo är billiga och jag tycker att man får mycket för pengarna. Den största svagheten är att bakgrundsljud lätt stör samtal. Dessutom är de inte vattentåliga och saknar volymkontroll.

Fakta

Pris (enligt Prisjakt februari 2018): Från 1 200 kr.
Batteritid: 3 h.
Extra batteritid med laddningsfodral: 9 h (12 h totalt).
Laddningstid: 1 h (snäckor), 3 h (laddningsbox)
Anslutning: Bluetooth 4.2.
Frekvensåtergivning: 20 Hz – 20 kHz.
Vikt: 5 g styck.
Övrigt: Fyra uppsättningar silikonproppar, röststyrning med Siri.
Länk: se.urbanista.com

Det Bra

  • Lågt pris
  • Lätta
  • Smidig laddningsbox
  • Bra ljud i förhållande till priset

Det Dåliga

  • Kort batteritid
  • Ej vattentåliga
  • Tröga knappar
  • Distorsion vid hög volym
  • Bakgrundsljud stör
  • Saknar volymkontroll
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi